Πώς θα σκίσετε το παλιό σας τζιν

  • Posted on: 14 June 2017
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)

Η μόδα με το επίσημο, κυριλέ ντύσιμο έχει περάσει ανεπιστρεπτί εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον καμία γυναίκα δεν είναι υποχρεωμένη να κυκλοφορεί με τακούνια και ταγιέρ. Φυσικά, στο χώρο εργασίας υπάρχουν κάποιες, αρκετά χαλαρές ωστόσο, συμβάσεις, όμως  στον ελεύθερό μας χρόνο, όπου και να πάμε μπορούμε να φοράμε ό,τι θέλουμε. Κάπως έτσι, ήρθε και στην Ελλάδα η μόδα των σκισμένων τζιν, τόσο σκισμένων μάλιστα που πολλές φορές φαίνεται μόνο δέρμα σε μεγάλες επιφάνειες και καθόλου ύφασμα. Και παρόλο που πωλούνται πολλά τέτοιου είδους παντελόνια στα καταστήματα, η μόδα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αξιοποιήσουμε το παλιό μας τζιν που δεν φορούσαμε και πολύ, γιατί το είχαμε βαρεθεί. Με την παρέμβαση που θα του κάνουμε θα μοιάζει σε μας καινούριο, αφού θα έχει μια εντελώς διαφορετική χρήση και μάλιστα χωρίς να έχουμε ξοδέψει τίποτα απολύτως.

Πώς θα το κάνετε αυτό; Αν απλά θέλετε ένα μεγάλο κομμάτι από το παντελόνι σας να μην υπάρχει ή από την άλλη επιθυμείτε ένα διακριτικό αποτέλεσμα και θέλετε απλά μια γραμμή που θα ανοίγει όταν λυγίζετε το γόνατο, τότε τα πράγματα είναι απλά και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ψαλίδι. Αν, όμως, προτιμάτε ξέφτισμα που αφήνει τις κλωστές σε κάποια σημεία, τότε η διαδικασία είναι κάπως πιο πολύπλοκή και χρειάζεται λίγη προσοχή. Πάντως, μην φοβηθείτε, μπορείτε κάλλιστα να το κάνετε μόνες σας και δεν χρειάζεται καν να απευθυνθείτε σε μοδίστρα. Ούτως ή άλλως, οι περισσότερες δεν ξέρουν πώς να το κάνουν και δεν το αναλαμβάνουν, οπότε όλο το βάρος πέφτει σε εσάς.

Θα χρειαστείτε μόνο ένα μικρό κομμάτι γυαλόχαρτο. Με αυτό αρχίστε να τρίβετε το τζιν στο σημείο που θέλετε να γίνει το ξέφτισμα. Θέλει υπομονή, αλλά μετά από μερικά λεπτά το ύφασμα θα ανοίξει. Για να μην κοπούν τελείως όλες οι κλωστές, καλό είναι να το κάνετε απαλά από αυτό το σημείο και μετά μέχρι να δώσετε το σχήμα που σας αρέσει. Μην κάνετε τα ξεφτίσματα πολύ μεγάλα γιατί με τον καιρό και τα πλυσίματα ανοίγουν αρκετά. Επίσης, προσέξτε και μην τα κάνετε πάνω στο γόνατο, διότι μετά, κάθε φορά που θα σκύβετε, το άνοιγμα θα μεγαλώνει και μάλιστα απότομα και ακανόνιστα. Οπότε καλύτερα θα είναι να το σκίσετε λίγο πιο πάνω από το γόνατο.

Ένα άλλο εργαλείο που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο είναι το ξυράφι. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με το γυαλόχαρτο, όμως δεν έχει τόσο θεαματικά αποτελέσματα. Επειδή όμως είναι πιο άνετο και κόβει λίγο λίγο, είναι πιο βολικό για αρχάριες και για όσες θέλουν να κάνουν μικρά σκισίματα.

Αν τα κάνετε όλα σωστά, θα έχετε αυτό ακριβώς που θέλετε χωρίς να έχετε πληρώσει τίποτα. Η γιαγιά σας μπορεί, βέβαια, να σας λέει ότι μοιάζετε με άστεγη, όμως όλος ο υπόλοιπος κόσμος θα θαυμάζει εσάς και το παντελόνι σας που εναρμονίζεται πλήρως με τη μόδα. Και επιπλέον, θα ξέρετε πως το φτιάξατε εσείς και το χειροποίητο έχει πάντα μεγαλύτερη αξία για το δημιουργό του.           

Rating: 
0
No votes yet
Category: