Ποια είναι τα βήματα για την δημιουργία ενός eshop

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: myarticl
Rating: 
0
No votes yet

Η δημιουργία e-shop αποτελεί πλέον το συγκριτικό πλεονέκτημα για μία εμπορική επιχείρηση να αναπτύξει τις online πωλήσεις της (εν μέσω κρίσης) και να αυξήσει το πελατολόγιό της. Η επιχείρηση αποκτά πλέον αναγνωρισιμότητα σε πελάτες, που πριν την κατασκευή e-shop δεν είχε τη δυνατότητα.

•  Για την κατασκευή e-shop ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες όπως και σε μία κλασσική επιχείρηση με φυσικό κατάστημα. Δηλαδή η εφορία, το επιμελητήριο, το ταμείο εμπόρων, ο λογιστής κλπ. δεν μπορούν να λείπουν από τις ενέργειες σας. Η δημιουργία ενός e-shop μπορεί να γίνεται διαδικτυακά αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα κατάστημα.
Σε περίπτωση που ήδη έχετε επιχείρηση αρκεί μία γνωστοποίηση στην εφορία για ηλεκτρονικό εμπόριο
•  Στη συνέχεια ακολουθεί η τράπεζα όπου πρέπει  να κάνετε την αντίστοιχη αίτηση για ηλεκτρονικό κατάστημα. Τόσο η τράπεζα όσο και η εταιρεία που θα επιλέξετε για την κατασκευή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος μπορούν να σας καθοδηγήσουν σε αυτό. Από την τράπεζα παίρνετε ένα κωδικό (merchant id) όπου θα αντιστοιχηθεί με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα (eshop) για να λαμβάνετε τις online πληρωμές.
Από την άλλη, μπορείτε να λαμβάνετε online πληρωμές - αγορές και μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή αντικαταβολής ή είσπραξης από το κατάστημα.
•  Ένα ακόμη βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να καταλήξετε τι μορφή θέλετε να έχει η κατασκευή eshop τόσο στον σχεδιασμό (web e-shop design) όσο και στις λειτουργίες που θα έχει (web eshop development). Προσπαθήστε από πριν να ετοιμάσετε ένα πλάνο για το πως θα θέλατε να είναι το e-shop.
• Ένα βασικό κομμάτι που θα πρέπει να μελετήστε είναι ποια προϊόντα θα βάλετε μέσα στο e-shop, ποια θα είναι τα κόστη αποθήκευσης και αποστολής, τι προσωπικό χρειάζεστε (εάν χρειάζεστε) και τέλος σε κοινό θα απευθυνθείτε για να έχετε επιτυχία στις online πωλήσεις και να είναι επιτυχημένη η δημιουργία e-shop.
•  Μόλις έχετε διευθετήσει τα παραπάνω θέματα, βρίσκεστε στην τελική επιλογή εταιρίας για την κατασκευή e-shop. Εμείς προτείνουμε να επιλέξετε κάποια εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών καταστημάτων για τη δική σας δημιουργία του e-shop διότι παρέχει μεγαλύτερη αξιοπιστία έναντι των μεμονομένων προγραμματιστών. Από την άλλη δεν είναι σωστό και σοβαρό να στηρίζεις τις online πωλήσεις σε ένα άτομο γ αυτό θα ήταν προτιμότερο να χτίσετε μια μικρή ομάδα ατόμων που να στηρίζουν και να βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του e-shop. Ο καθένας να έχει το δικό του κομμάτι και να ασχολείται μόνο μ αυτό.

Μην διστάσετε να μπείτε στην διαδικασία δημιουργίας ενός e-shop εκμεταλλευόμενοι σωστά τις δυνατότητες που σας προσφέρει μπορείτε να αυξήσετε και το πελατολόγιο σας με σχετικά μικρό κόστος. Η απόφαση δική σας.

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-06-30 13:58:20