Ηλεκτρονικό τσιγάρο VS Παραδοσιακό τσιγάρο

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)
Rating: 
0
No votes yet

Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το κάπνισμα , τόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό, αποτελεί βασική αιτία θανάτου πολλών ανθρώπων. Αυτό οφείλεται στο ότι το τσιγάρο περιέχει περισσότερες από 4.000 βλαβερές ουσίες, πολλές καρκινογόνες, τοξίνες, μονοξείδιο του άνθρακα, πίσσα, νικοτίνη και πολλές άλλες. Αντίθετα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο από όλα αυτά περιέχει μόνο ελάχιστη ως καθόλου νικοτίνη. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να απολαμβάνουν την κακή συνήθεια του καπνίσματος με ένα σαφώς πιο υγιή τρόπο για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους.

Αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο κακό με το παραδοσιακό τσιγάρο είναι ότι κατά την καύση του απελευθερώνονται καρκινογόνες ουσίες τις οποίες εισπνέει ο καπνιστής αλλά και οι γύρω του. Με το ηλεκτρονικό τσιγάρο όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Τα φίλτρα του περιέχουν μία υγρή ουσία, το υγρό αναπλήρωσης, στο οποίο περιέχεται η νικοτίνη και αυτή κατά την καύση της μετατρέπεται σε ατμό που δεν βλάπτει κανένα.

Πέρα βέβαια από το θέμα υγείας, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πολύ πιο πρακτικό. Οι χρήστες του ξεχνούν για πάντα αναπτήρες, τασάκια, στάχτες, αποπνικτική ατμόσφαιρα, κιτρινισμένα δόντια.

Φυσικά, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης όπως αυτή που ζούμε, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο κόστος. Η αρχική τιμή του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορεί να μην φαίνεται χαμηλή αλλά θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί πόσα χρήματα ξοδεύει ένας καπνιστής το μήνα σε τσιγάρα. Χρησιμοποιώντας όμως το ηλεκτρονικό τσιγάρο τα μόνα έξοδα είναι για την ανανέωση των φίλτρων των οποίων η τιμή είναι χαμηλή και έχουν μεγάλη διάρκεια.

Ένα τελευταίο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι ότι επιτρέπεται παντού σε αντίθεση με το παραδοσιακό.

Από κάθε άποψη λοιπόν το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπερτερεί έναντι του κανονικού για αυτό άλλωστε όλο και περισσότεροι καπνιστές το δοκιμάζουν και τελικά τους κερδίζει. Μία δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει!

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-03-20 13:28:15
AuthorResource: 
Category: