Επενδύοντας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: myarticl
Rating: 
0
No votes yet

Η ηλεκτρονική αγορά μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάνουν τις αγορές τους ηλεκτρονικά και καθημερινά εμφανίζονται καινούρια καταστήματα στο διαδίκτυο.
Όπως κάθε είδους επιχείρηση, έτσι και τα ηλεκτρονικά καταστήματα χρειάζονται ένα αρχικό κεφάλαιο που θα επενδυθεί για την κατασκευή e-shop, την προώθηση και διαφήμιση του. Ωστόσο το κόστος αυτό είναι πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτείται για την δημιουργία και συντήρηση ενός φυσικού καταστήματος. Ένα φυσικό κατάστημα έχει μηνιαία έξοδα όπως ενοίκιο, ρεύμα, και φυσικά, το ρίσκο και το έξοδο του να έχεις εμπορεύματα σε στοκ, κάτι το οποίο συνήθως δεν συμβαίνει με τα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχει μόνο τα έξοδα της αρχικής του κατασκευής και της φιλοξενίας του σε κάποιον server! Από ‘κει και πέρα ο ιδιοκτήτης μπορεί να προμηθεύεται τα προϊόντα κατόπιν παραγγελίας και να τα στέλνει στον πελάτη, οπότε δεν έχει το ρίσκο μήπως του μείνει το εμπόρευμα. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν, εφόσον έχει γίνει μία ολοκληρωμένη δουλειά, να βγάλετε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το ποσό που δαπανήσατε και από ‘κει και πέρα να αυξήσετε κατακόρυφα τα κέρδη σας.
Αξίζει λοιπόν να επενδύσετε σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς έξοδα υπαλλήλων και θα φέρνει πελάτες απ’ όλη την Ελλάδα ή και από όλον τον κόσμο, σε αντίθεση με κάποιο συνοικιακό μαγαζί που θα έχει περιορισμένο πελατολόγιο.

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2011-07-29 13:44:03