Εξοικονόμηση χρημάτων απλά με λίγο surfάρισμα στο internet

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση)
Rating: 
0
No votes yet

Μια συνηθισμένη παγίδα που πέφτουμε όλοι και πιστεύω είναι συνήθεια που έχουμε σαν λαός, είναι να επιλέγουμε ταξίδι ή ξενοδοχεία, ή ακόμα και αυτοκίνητο με κριτήριο "τι προτείνει ο ξάδερφος" ή "ο φίλος που έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια". Αυτή η τακτική μπορεί να αποδεικνύεται εύκολη και γρήγορη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι και τόσο φθηνή.

Μου έχει τύχει από πρόταση φίλου να καταλήξω σε ξενοδοχείο που η καθαρίστρια απλά έσπρωχνε τα ψόφια έντομα κάτω από το κρεβάτι, και ενώ τις εμφάνιζα επίτηδες για να δω τι θα γίνει, την επόμενη ημέρα απλά τις είχε σπρώξει πίσω από τις κουρτίνες (πραγματική ιστορία).

Είναι κρίμα στην εποχή της πληροφορίας να μην εκμεταλλευόμαστε τη δυνατότητα που έχουμε να γνωρίζουμε τα όλες μας τις επιλογές, και να κάνουμε έρευνα αγοράς για προϊόντα από την άνεση του υπολογιστή μας πίνοντας ένα καφέ. Μπορούμε να πούμε σε οποιοδήποτε έμπορο "κοίτα πόσο φθηνό είναι εδώ το κινητό, για παράδειγμα, που θέλω να αγοράσω, μπορείς να μου κάνεις κάποια καλύτερη τιμή;"

Ο επαγγελματίας ξέρει πως είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Τα μεγαλύτερα sites και καταστήματα λιανικής ήδη αποδέχονται και εκμεταλλέυονται το γεγονός, προσφέροντας εγγύηση χαμηλότερης τιμής.

Για αυτό προτείνω να χρησιμοποιήσεις για οποιαδήποτε αγορά, και ιδιαίτερα για ξενοδοχεία (όπου γνωρίζω από προσωπική εμπειρία πόσα μπορεί να εξοικονομήσει κανείς) μια μηχανή σύγκρισης τιμών meta search ή απλά το Google. Μπορεί να εκπλαγείς με τα αποτελέσματα.

Προσωπικά πειραματίστηκα ψαχνωντας στο trivago.gr για διαμονή ενός βραδιού, εντός του Νοέμβρη, για το Hilton στην Αθήνα, και έμεινα έκπληκτος όταν διαπίστωσα πως η διεύθυνση του ξενοδοχείου, προκειμένου να μείνει άδειο το δωμάτιο, άφηνε μια πολυτελή σουίτα σε έκπτωση πάνω από 50%! Μακάρι να μην έπρεπε να πάω στη δουλειά την επόμενη.

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του internet και της ελεύθερης πληροφόρησης, που δίνει τη δύναμη πίσω στους καταναλωτές, για όποιον ειναι αρκετά έξυπνος να τη χρησιμοποιήσει.

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2013-03-21 13:35:47