Διαφορά Ηλεκτρονικού και Πραγματικού Τσιγάρου

  • Posted on: 19 September 2013
  • By: myarticl

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο λειτουργεί με μία μπαταρία ιόντων λιθίου που επιτρέπει σε έναν ατμοποιητή να διανέμει υγρής μορφής νικοτίνη ως ατμό νερού και εξελίσσεται στις μέρες μας σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή εναλλακτική λύση απέναντι στο κλασικό τσιγάρο. Τα καλά νέα για τους καπνιστές είναι ότι μπορούν να εξακολουθούν να προσλαμβάνουν την καθημερινή ποσότητα νικοτίνης που έχουν ανάγκη αποφεύγοντας, όμως, την τρομερή ποσότητα χημικών ουσιών που περιέχουν τα παραδοσιακά τσιγάρα.

Όσον αφορά το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, το αρχικό κόστος κτήσης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι υψηλότερο για παράδειγμα σε σχέση με ένα πακέτο τσιγάρα. Ωστόσο, μόλις καταβάλετε ένα αρχικό ποσό για την αγορά του πακέτου ηλεκτρονικού τσιγάρου και αρχίσετε το να το χρησιμοποιείτε, το συνολικό κόστος σε μηνιαία βάση θα αποδειχθεί πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τη δαπάνη για την αγορά αρκετών πακέτων με τσιγάρα. Επίσης, η σωστή φροντίδα και συντήρηση της μπαταρίας λιθίου αναμένεται να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής της διασφαλίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε καινούρια.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται πολύ πιο υγιές από το παραδοσιακό τσιγάρο, το οποίο περιέχει περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες χημικές ουσίες. Επιπρόσθετα, η νικοτίνη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμες σε διάφορες δόσεις, οπότε μπορείτε να επιλέξετε αυτή που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Όσον αφορά τις επιλογές σε γεύσεις, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα περιλαμβάνουν διάφορες γεύσεις, όπως σοκολάτα, βανίλια, μενθόλη κ.α. Η νικοτίνη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο επιτρέπει στους χρήστες να προσλαμβάνουν την ποσότητα χημικής ουσίας που καλύπτει τις φυσικές τους ανάγκες την ώρα που αποφεύγονται οι χιλιάδες επιπρόσθετες χημικές ουσίες των πραγματικών τσιγάρων.

Τα παραδοσιακά τσιγάρα χρησιμοποιούν την καύση ως μετατροπέα, αφού μετατρέπουν τον καπνό σε εισπνεόμενο καπνό. Από την άλλη, το ηλεκτρονικό τσιγάρο χρησιμοποιεί μία μπαταρία ιόντων λιθίου που συνδέεται με έναν ατμοποιητή, μετατρέποντας τις χημικές ουσίες σε εισπνεόμενο ατμό γλυκού νερού. Το ηλεκτρονικό σύστημα εξαλείφει την ανάγκη μεταφοράς αναπτήρων και δεν απαιτεί τη χρήση σταχτοδοχείων για τις στάχτες. Οι μπαταρίες λιθίου είναι επαναφορτιζόμενες και μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι σχεδόν άοσμο και δεν προκαλεί λεκέδες στα δάχτυλα ή τα δόντια των χρηστών του, όπως το αληθινό τσιγάρο. Επιπρόσθετα, το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν περιέχει καθόλου καρκινογόνες ουσίες και δεν επιφέρει για τους παθητικούς καπνιστές όλες αυτές τις συνέπειες που προξενεί το πραγματικό τσιγάρο. Η μοναδική μυρωδιά που παράγει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, προέρχεται από το πρόσθετο γεύσης που διαθέτει η συσκευή, η οποία όμως και πάλι είναι πολύ ανεπαίσθητη, ελαφριά και καθόλου ενοχλητική για τους άλλους.