Ένας Ψυχίατρος για Σώμα και Πνεύμα

  • Posted on: 15 August 2013
  • By: myarticl
Rating: 
0
No votes yet

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου όπου διάφορα γεγονότα, σχέσεις, ή ακόμη ασθένειες, αρχίζουν να έχουν αρνητικές επιδράσεις στις σκέψεις και τη συμπεριφορά του. Αυτά τα επεισόδια μπορεί να εμφανιστούν στην παιδική, εφηβική ή μέση ηλικία, ενώ ενδέχεται να επηρεάσουν και τους ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αυτές οι στιγμές δεν περιορίζονται σε ένα συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου.

Η διαφορά έγκειται στον τρόπο με τον οποίο κάποιος διαχειρίζεται τα άγχη ή το στρες. Υπάρχει μία σημαντική επαγγελματική διάκριση ανάμεσα στη φυσική εξέλιξη της θλίψης και της κατάθλιψης, ή ανάμεσα στο σύνηθες στρες και το χρόνιο άγχος. Η ψυχιατρική είναι ένας κλάδος της ιατρικής που ασχολείται με τις πνευματικές, συναισθηματικές ή συμπεριφορικές διαταραχές. Ο άνθρωπος που μελετά και θεραπεύει τους ανθρώπους που πάσχουν από τέτοιες διαταραχές, είναι ο ψυχίατρος. Μέσω της θεραπείας, της ανάλυσης και των σύγχρονων φαρμακευτικών προϊόντων, αυτοί οι γιατροί έχουν ως στόχο να ανοίξουν το δρόμο προς τη σταθερότητα σε ένα εξελισσόμενο κόσμο.

Ο ψυχίατρος είναι ένας ιδιαίτερα εκπαιδευμένος επαγγελματίας που είναι πρόθυμος όχι μόνο να σας ακούσει, αλλά και να σας βοηθήσει να αντιληφθείτε τι είναι αυτό που σας βασανίζει. Ο ψυχίατρος μπορεί να κατανοήσει πως η πνευματική κατάσταση ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει την σωματική του κατάσταση και το αντίστροφο.

Ο ψυχίατρος όχι μόνο συμβάλλει στη θεραπεία των πνευματικών διαταραχών ή των σωματικών ασθενειών που σχετίζονται ή οδηγούν σε αυτές, αλλά επίσης θεραπεύει και άτομα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κατάχρησης ουσιών. Η ψυχιατρική συνδυάζει την ψυχολογία και την ιατρική, επιτρέποντας στους ψυχιάτρους να ερμηνεύουν τόσο τα σωματικά όσο και τα συναισθηματικά συμπτώματα.

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ψυχιατρικές ασθένειες και διαταραχές, αλλά ευτυχώς θεραπεύονται με την καταλυτική βοήθεια των ψυχιάτρων. Εδώ και πολλούς αιώνες, άλλωστε, οι πνευματικές ασθένειες δεν κάνουν διακρίσεις με βάση το φύλο, την κουλτούρα ή την ηλικία.

DateUpdated: 
NULL
DateAdded: 
2012-07-15 22:00:15
AuthorResource: 

Η ψυχίατρος Χρύσα Καλαϊτζή είναι εδώ για όλο τον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της!

Category: